Veredeling

Verdeling is er in twee varianten; passieve veredeling en actieve veredeling. Bij passieve veredeling worden goederen uitgevoerd, buiten de EU bewerkt en vervolgens wederingevoerd. Bij actieve veredeling worden goederen tijdelijk ingevoerd, binnen de EU bewerkt en vervolgens wederuitgevoerd. Bovengenoemde processen zijn complex en vereisen naast de juiste vergunningen ook een werkwijze die ervoor zorgt dat aan alle verplichtingen en voorwaarden wordt voldaan.

Een belangrijke voorwaarde bij passieve en actieve veredeling is dat er een aansluiting kan worden gemaakt tussen de uitvoer en de invoer van de goederen. Het is van belang dat een zogenoemde audit trail beschikbaar is. Achteraf blijkt vaak dat de aansluiting tussen invoer en de uitvoer niet volledig is. Het is dan nodig om deze aansluiting te reconstrueren. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er vooraf goede afspraken zijn gemaakt met de Douane. Customs Knowledge kan u helpen bij het maken van afspraken met de Douane en bij het maken van een volledige aansluiting tussen invoer en uitvoer. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Copyright © 2019 Customs Knowledge. Zie ook onze Algemene voorwaarden Customs Knowledge BV, Privacy Statement en disclaimer.