Up to date oktober 2018

Na een prachtige dag tijdens het Nationaal Douanecongres 2018 gaan de ontwikkelingen op het gebied van douane natuurlijk gewoon door. Elke dag een douanecongres organiseren om de laatste ontwikkelingen met u te delen, is helaas niet te doen, maar daarvoor hebben we wel het Customs Compliance Platform!

Tijdens het Douanecongres zijn nog meer mensen geïnteresseerd geraakt voor het platform. Om iedereen de voordelen nog eens te laten zien van het platform, ga ik deze maand in op een ontwikkeling met betrekking tot antidumpingheffing.

Antidumpingheffing is een belangrijk onderdeel waar rekening mee moet worden gehouden voor de inkoopstrategie. In ons platform houden wij bij wanneer er voor een product een onderzoek wordt gestart, wanneer er antidumpingheffing wordt ingesteld, het naderend vervallen van de antidumpingheffing wordt aangekondigd en uiteindelijk wordt in het platform opgenomen of er weer een nieuw onderzoek wordt opgestart of dat de antidumpingheffing vervalt. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de status van de antidumpingheffing en kunt u hier uw inkoopstrategie op aanpassen.

Op 3 september 2018 is bijvoorbeeld de antidumpingheffing vervallen op zonnepanelen van oorsprong uit China. Het maximale antidumpingrecht hierop was 64,9%. Handig om te weten dat als je de inkoop in oktober zou doen, deze antidumpingheffing niet meer hoeft te worden betaald!