Up to date februari 2019

Maak het uzelf zo gemakkelijk mogelijk door op de hoogte te zijn en te blijven van alle relevante wetgeving en wijzigingen op douanegebied. Wilt u niet meer iedere dag alle nieuwsberichten hoeven door te lezen, maar per maand of per kwartaal in één overzicht alle relevante nieuwsberichten ontvangen? Dan hebben wij daarvoor de oplossing; het Customs Compliance Platform!

Speciaal voor u, hierbij een voorproefje van wat er, onder andere, deze maand in het platform wordt gepubliceerd.

0% invoerrecht, dat wilt u natuurlijk het liefst bij het importeren van u producten. Maar wat als er tijdelijk een vrijwaringsmaatregel (maatregel met betrekking tot import) wordt ingesteld op de invoer van uw product? Het voorheen 0% invoerrecht kan dan ineens vervallen voor een bepaalde periode. Wanneer u hier niet tijdig van op de hoogte bent, kan u dat veel geld kosten.

Op Indica-rijst uit Cambodja en Myanmar is per 18 januari een vrijwaringsmaatregel ingesteld om de import op de Europese markt te reduceren. Voorheen gold een invoerrecht van 0% wat nu tijdelijk wordt aangepast. Voor het eerste jaar geldt een invoertarief van EUR 175 per ton, het tweede jaar van EUR 150 per ton en het derde jaar een invoertarief van EUR 125 per ton.  Als u ervan uitgaat dat het invoerrecht 0% is kan zo’n vrijwaringsmaatregel voor een grote financiële verrassing zorgen. Met het Customs Compliance Platform bent u van u van een dergelijke wijziging op de hoogte!