Up to date december 2018

Zo voor de feestdagen is het altijd handig om alvast te weten wat u kan verwachten als u in het nieuwe jaar weer aan uw werkzaamheden begint. Bijvoorbeeld de tariefschorsingen per 1 januari, daar denkt u nu vast nog niet aan. Het is slim om daar nu al wel aandacht aan te besteden. Zo bent u ruim op tijd op de hoogte. Daarom nemen wij dit ook op in ons Customs Compliance Platform.

Per 1 januari 2019 zijn de nieuwe tariefschorsingen weer van kracht. In de afgelopen maanden hebben wij al in het platform opgenomen voor welke tariefschorsing een positieve beoordeling is afgegeven door de Economic Tariff Question Group (dit ziet niet vooruit op het definitieve besluit).

U kunt vóór 1 januari al weten voor welke producten er waarschijnlijk een tariefschorsing gaat komen. De definitieve goedgekeurde tariefschorsingen, de zogenoemde ‘’schorsingsverordening’’, wordt vaak aan het einde van het jaar pas gepubliceerd.

U wilt toch ook vroegtijdig op de hoogte zijn van de invoerheffingen die per 1 januari 2019 (voor een bepaalde periode) vervallen? Deze tariefschorsingen kunnen prijstechnisch grote verschillen maken voor uw import. In het Customs Compliance Platform nemen wij een overzicht op van alle tariefschorsingen die zijn aangevraagd en welke tariefschorsing uiteindelijk definitief zijn.