Oorsprongscan

Wil u meer juridische zekerheid of u de oorsprong, bescheidcodes, oorsprongsregels of preferentie op juiste manier toepast? De oorsprongscan is de oplossing!

In deze oorsprongscan voeren wij een quickscan uit met betrekking tot de oorsprong van goederen die door uw bedrijf ten invoer of ten uitvoer worden aangegeven. Hierbij wordt stil gestaan bij het verschil tussen preferentiële en niet-preferentiële oorsprong, het onderscheid bij invoer (gebruik van bescheiden) en uitvoer (afgifte van bescheiden) en de oorsprongsregels die van toepassing zijn.

Met u wordt besproken:

  • hoe de oorsprong nu wordt vastgesteld;
  • de bronnen die u raadpleegt voor de bepaling van de oorsprong; en
  • hoe u zelf kan vaststellen welke maatregelen u nog extra kan nemen om het proces te verbeteren.

Aan de hand van één of twee producten (combinatie van goederencode en land van oorsprong) wordt vastgesteld of de oorsprong op de juiste wijze is bepaald.

De tijd die aan de quickscan wordt besteed is 5 uur. De scan is beperkt tot óf oorsprong bij invoer óf oorsprong bij uitvoer. Deze tijd is inclusief telefonisch overleg, het bestuderen van de informatie, het opstellen van een rapport en zo nodig een korte telefonische toelichting van het rapport. De scan bieden wij aan voor een bedrag van EUR 950,-.

Wilt u gebruik maken van de oorsprongscan neemt u dan (vrijblijvend)contact met ons op via 0513-689897 of door middel van onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Copyright © 2019 Customs Knowledge. Zie ook onze Algemene voorwaarden Customs Knowledge BV, Privacy Statement en disclaimer.