GPA

De GPA (Geautomatiseerde Periodieke Aangifte) is één van de manieren om aangiften in te dienen bij de Douane. Wanneer u als bedrijf uw aangiften zelf doet, kunt u ervoor kiezen deze aangiften per transactie in te dienen bij de Douane, maar ook om een GPA te gebruiken. De GPA heeft betrekking op alle transacties binnen één maand. De aangifte voor deze transacties wordt dan ook in één keer ingediend, in plaats van per transactie een aangifte. De GPA moet voor de 10e dag van de volgende maand worden ingediend.

Met het gebruik van de GPA vallen aangiften tussentijds niet meer “rood” of “oranje”. U denkt wellicht dat de Douane hierdoor minder controleert. Dat is niet het geval, de Douane voert nog steeds controles uit op de juistheid van de aangifte, maar doet dat vooral achteraf en administratief. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat een juiste aangifte wordt ingediend en u compliant bent. Wij helpen u bij het realiseren van de juiste aangifte. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Lees ook over douane-entrepot.

Copyright © 2019 Customs Knowledge. Zie ook onze Algemene voorwaarden Customs Knowledge BV, Privacy Statement en disclaimer.