Douanewaardescan

Heeft u moeite met het vaststellen van de douanewaarde en wilt u meer juridische zekerheid? Dan is de douanewaardscan de oplossing om uw processen in kaart te brengen.

In deze douanewaardescan voeren wij een quickscan uit met betrekking tot de douanewaarde van goederen die door het bedrijf ten invoer worden aangegeven.

Hierbij wordt stil gestaan bij de verschillende methodes die kunnen worden gehanteerd, de elementen die moeten worden bijgeteld of in mindering kunnen worden gebracht en specifieke onderwerpen die in overleg met het bedrijf worden vastgesteld (bijvoorbeeld inkoopcommissie, royalties en licentierechten of opeenvolgende transacties). Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de vervoerskosten, verzekeringskosten en de leveringsvoorwaarden.

Met de opdrachtgever wordt besproken hoe zij op de juiste wijze de douanewaarde moet vaststellen en welke gegevens hiervoor nodig zijn, alsmede welke maatregelen zij nog (extra) kan nemen ter verbetering van het proces. Aan de hand van een casus vanuit het bedrijf wordt vastgesteld of de douanewaarde op de juiste wijze is bepaald.

De tijd die aan de quickscan wordt besteed is 5 uur. Deze tijd is inclusief telefonisch overleg, het bestuderen van de informatie, het opstellen van een rapport en zo nodig een korte telefonische toelichting van het rapport. De scan bieden wij aan voor een bedrag van EUR 950,-.

Wilt u gebruik maken van de oorsprongscan neemt u dan (vrijblijvend)contact met ons op via 0513-689897 of door middel van onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Copyright © 2019 Customs Knowledge. Zie ook onze Algemene voorwaarden Customs Knowledge BV, Privacy Statement en disclaimer.