Civielrecht

Civielrecht in douanezaken en internationale handel

In de internationale handel krijgt u te maken met een scala aan mogelijkheden zoals nieuwe afzetgebieden voor u producten of de mogelijkheid om producten vanuit het buitenland te verkrijgen. Daarmee kunnen ook problemen ontstaan zoals heffingen op producten die u in- of exporteert.

Voor ons is het de uitdaging om u de juiste keuzes te laten maken en oplossingen aan te dragen. Daarbij denken we niet alleen mee over het douanerecht en gerechtelijke procedures tegen de overheid, maar adviseren en procederen wij ook wanneer het geschillen betreft tussen de (contracts) partijen onderling.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geschil tussen een douane-expediteur en haar opdrachtgever, een exporteur in China en een importeur in Europa of partijen die het niet eens worden over de uitleg van welke overeenkomst dan ook.

Nog beter is het natuurlijk om geschillen te voorkomen of ze vroegtijdig op te lossen. Daarom bieden wij u ook advies over bijvoorbeeld het opstellen van algemene voorwaarden, het onderhandelen over en afsluiten van een overeenkomst of om met gebruikmaking van mediaton tot een goede oplossing te komen.

Wij staan u graag te woord.

Copyright © 2019 Customs Knowledge. Zie ook onze Algemene voorwaarden Customs Knowledge BV, Privacy Statement en disclaimer.