Up to date met het Customs Compliance Platform

Als u onze nieuwsbrief al wat langer ontvangt, heeft u vast wel eens gelezen over het Customs Compliance Platform. Hét platform waar u alle wijzigingen, wetgeving en jurisprudentie op het gebied van douane terug kunt vinden. In dit platform wordt u periodiek op de hoogte gehouden.

Maandelijks zal ik kort inzoomen op een ontwikkeling op het gebied van douane met betrekking tot een wijziging, wetgeving of jurisprudentie die wij ook behandelen in het platform. Op 4 juni 2018 is er een nieuw antidumpingonderzoek aangekondigd in verband met het naderend vervallen van de antidumpingheffing op rijwielen met oorsprong in China.

Door de Europese Commissie wordt onderzoek gedaan naar het voortzetten of herhalen van dumping van rijwelen (inclusief bakfietsen, exclusief eenwielers) zonder motor met oorsprong in China. Dit onderzoek wordt uiterlijk september 2019 afgesloten.

In een eerdere publicatie over het naderend vervallen van de antidumpingheffing werd vermeld dat de antidumpingheffing zou vervallen per 6 juni 2018 tenzij er een nieuw onderzoek wordt gestart. Dit betekent dat voorlopig de antidumpingheffing van toepassing blijft.

Wilt u ook periodiek op de hoogte worden gehouden van soortgelijke ontwikkelingen (specifiek) gericht op uw organisatie? Lees dan hier wat het Customs Compliance Platform voor uw organisatie kan betekenen.