Expertsessie actualiteiten heffingsgrondslagen (classificatie, waarde en oorsprong)

Op 28 maart 2018 wordt door Customs Knowledge een expertsessie “actualiteiten heffingsgrondslagen” gegeven.

In deze sessie worden de actualiteiten behandeld op het gebied van classificatie, waarde en oorsprong. Er wordt niet zozeer ingegaan op de basis, maar vooral wordt gekeken naar de jurisprudentie en ontwikkelingen van de afgelopen periode. Jurisprudentie van de rechtbank, gerechtshof, Hoge Raad en het Hof van Justitie passeren de revue, evenals ontwikkelingen die blijken uit bijvoorbeeld de vergaderingen van het Comité Douanewetboek of kennis van ‘achter de schermen’. Heeft u al eerder de expertsessie gevolgd, dan is dit ook een ideale aanvulling.

De onderwerpen zijn gesplitst, zodat u desgewenst kunt inschrijven voor alleen de ochtendsessie of middagsessie. Beide sessies bijwonen kan uiteraard ook, dan bent u helemaal op de hoogte!

Een grote diversiteit aan onderwerpen zal dus worden behandeld. Alle onderwerpen hebben met elkaar gemeen dat ze van invloed zijn op de hoogte van het door u te betalen douanerecht. Met up-to-date kennis van deze onderwerpen voorkomt u dat u wordt verrast en vast moet stellen dat u een onjuist bedrag heeft betaald.

De training wordt verzorgd door Bram van Breukelen en Bart Boersma. Naast vele procedures op het gebied van classificatie, waarde en oorsprong, waarbij Bram en Bart op een vaak verfrissende en vernieuwende manier onderwerpen benaderen en vele zaken hebben “gewonnen”, heeft Bram in zijn werkzame leven namens de Nederlandse Douane ook als gedelegeerde deelgenomen aan de vergaderingen van het Comité Nomenclatuur in Brussel. Bart staat al jarenlang bekend om zijn groot aantal procedures over onder meer classificatie, waarde en oorsprong.

Deze sessie bestaat uit twee delen, u kunt kiezen voor een ochtend, middag of hele dag.
Ochtendsessie: actualiteiten “oorsprong en douanewaarde”
Middagsessie: actualiteiten “classificatie”

Datum :          28 maart 2018
Duur van de training: aanvang 9:00u –  einde 16:00u
Kosten: EUR 395 (Excl BTW) inclusief lunch en digitale lesstof (10% korting bij 2 of meer deelnemers). Alleen ochtend of alleen middag EUR 225 (Excl BTW) inclusief lunch
Locatie:                             Van der Valk Den Haag Nootdorp, Gildeweg 1, 2632 BD

 

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

Op alle opleidingen verzorgd door Customs Knowledge zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
  • Let op! Na het verzenden van dit formulier ontvangt u binnen drie werkdagen een reactie van ons. Heeft u geen reactie ontvangen neemt u dan alstublieft contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met deze aanmelding verklaart u  kennis te hebben genomen en akkoord te gaan met de voorwaarden zoals hierboven vermeld. Indien er onverhoopt onvoldoende aanmeldingen zijn, kan Customs Knowledge beslissen de opleiding later van start te laten gaan. De cursist wordt hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld. Na aanmelding wordt de factuur gericht aan de werkgever. De werkgever is gehouden deze factuur binnen 15 dagen te betalen. Het is niet mogelijk om deelname aan de opleiding te annuleren. Wel is het mogelijk om, voorafgaand aan de trainingsdag, een andere medewerker aan te melden die de plaats inneemt van de oorspronkelijk aangemelde cursist.

Copyright © 2017 Customs Knowledge. Zie ook onze Algemene voorwaarden Customs Knowledge BV en disclaimer.