Expertsessie douanestrafrecht

Op 22 november 2017 wordt door Customs Knowledge een expertsessie douanestrafrecht georganiseerd.

Als deelnemer aan het logistieke proces komt u hopelijk niet vaak met het strafrecht in contact. Echter, het is zeker een belangrijk en relevant onderwerp. In de praktijk zien wij namelijk regelmatig dat het strafrecht en boeterecht door de Douane wordt ingezet. Strafrechtelijke afdoening is al lang geen uitzondering meer. Een onjuiste aangifte kan hier al aanleiding voor zijn.

In deze expertsessie gaan we dieper in op de juridische kaders, zowel in de douane- als in de strafwetgeving. Aan de orde komen in ieder geval de fiscale strafbeschikking, de rol van de boetefraudecoordinator binnen de douane, de relatie tot het openbaar ministerie en de FIOD en het strafproces zelf.

Wellicht belangrijker; tijdens deze sessie geven we u tips en trucs wat u kunt doen om te voorkomen dat u in aanraking komt met deze onderwerpen, maar ook wat u kunt doen om de “schade” te beperken.

Deze expertsessie wordt gegeven door de juristen van Customs Knowledge, waaronder mr. ing. D.J.M. (Dianne) Beurskens – Weijers. Dianne was eerder Boete- en fraudecoördinator en contactambtenaar bij de Douane en kent daarmee alle ins en outs. U kunt zich hier aanmelden.

Datum :          22 november 2017
Duur van de training: aanvang 9:00u –  einde 16:00u
Kosten: EUR 395 (Excl BTW) inclusief lunch en digitale lesstof (10% korting bij 2 of meer deelnemers).
Locatie:                             Van der Valk Den Haag Nootdorp, Gildeweg 1, 2632 BD

 

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

Op alle opleidingen verzorgd door Customs Knowledge zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
  • Let op! Na het verzenden van dit formulier ontvangt u binnen drie werkdagen een reactie van ons. Heeft u geen reactie ontvangen neemt u dan alstublieft contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met deze aanmelding verklaart u  kennis te hebben genomen en akkoord te gaan met de voorwaarden zoals hierboven vermeld. Indien er onverhoopt onvoldoende aanmeldingen zijn, kan Customs Knowledge beslissen de opleiding later van start te laten gaan. De cursist wordt hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld. Na aanmelding wordt de factuur gericht aan de werkgever. De werkgever is gehouden deze factuur binnen 15 dagen te betalen. Het is niet mogelijk om deelname aan de opleiding te annuleren. Wel is het mogelijk om, voorafgaand aan de trainingsdag, een andere medewerker aan te melden die de plaats inneemt van de oorspronkelijk aangemelde cursist.

Copyright © 2017 Customs Knowledge. Zie ook onze Algemene voorwaarden Customs Knowledge BV en disclaimer.